2008. augusztus 3., vasárnap

Nyari hirlevel

Halottaink és betegeink:


Az emigráció egyre öregszik, betegszik és meghal. Idén ismét több magyar testvérünket kell gyászolnunk, akik itt hagytak bennünket.


Vitéz Czinkota Mihály (1925-2008) közismert aranydiplomás színész és előadóművészünk 2008 május 17-én adta vissza nemes lelkét a Teremtőnek. Amerikai pályafutása során a legnagyobb sztárokkal találkozott, de előadóművészete a magyarok szórakoztatására és a magyar szellem előmozdítására összpontosult. Változatos New York-i életét az utolsó években a csendes, meghitt vidéki életre cserélte, így egyesületünknek is tagja és gyakori vendég fellépője volt. Így mi is élvezhettük csodálatos hangját és mind a szavalásban, mind a magyar nótákban szinte kimeríthetetlen repertoárját.


Az egész amerikai magyarság, de különösen a Madarász család gyászolja.

Mihály, nyugodj békében.


Másik szeretett halottunk Mustos Atya (1931-2008), aki gyakran jött fel hozzánk New Jersey-böl magyar misét mondani. Engedtessék meg, hogy személyesen is megemlékezzek Pista Barátomról. A Veszprémi Piarista gimnáziumban osztálytársak voltunk, majd a Veszprémi szeminárium bezárásáig, 1952-ig évfolyamtársak is voltunk. Itt is tartottuk a kapcsolatot, néhány gyermekünket ö keresztelte, majd eskette. Egyszer Passaicban vendégeként jelen voltam a vasárnapi szentmisén, és úgy mutatott be, hogy ö a Balogh család házi káplánja.


Mustos Atya az utolsó években sokat szenvedett lábai miatt, es mivel állapota annyira romlott, hogy már nem tudott misézni sem, hazavitték és a Székesfehérvári papi öregotthonban halt meg 2008 április 20-án, pappá szentelésének pont 50. évfordulóján.


Mustos Atya, az egész amerikai magyarság gyászol, és emléked örökké szívünkben él.


Egyesületünk régi tagja, a Waterbury, Connecticutban élő Majtényi Marton, mindenki előtt csak Marci, április 3-án eltávozott közülünk.


Ugyancsak meghalt június 20-án volt tagtársunk, Hutyánsky Pali, aki Glens Fallsrol illetve Greenwichböl Floridába költözött vagy húsz éve. Pali régóta beteg volt, és járókával járt.


Ezúton fejezzük ki részvétünket a gyászoló családoknak, és foglaljuk őket imáinkba. Nyugodjanak békében.



Ugyancsak kérjük, imádkozzunk betegeinkért, köztük Mary Stanley-ért és Balogh Péterért, és mindenkiért, akiről nincs tudomásunk, és az Irakba vagy Afganisztánba küldött szeretteinkért.

Nincsenek megjegyzések: